Dart nieuws - Bulls Eye - Den Helder

Ga naar de inhoud
Kevin Visser winnaar Marinestad Open
Door
Redactie DHA
-
0
Den Helder – De zevende editie van de Marinestad Open telde dit jaar 44 koppels en 63 singles. Zij verschenen aan de oche in de Marine Onder Officieren Club (M.O.O.C.). Titelverdediger Richard Bruul had de grote beker van zijn schoorsteenmantel gehaald en met pijn in zijn hart aan de organisatie teruggegeven.
Bruul moest flink aan de bak om zijn titel te prolongeren, helaas voor hem strandde hij in de halve finale. Patrick de Vries was te sterk en stootte door naar de finale. De andere finalist wist door te dringen door Hinko Zijlstra in de andere halve finale te verslaan. We hebben het hier over de nieuwe winnaar van Marinestad Open 2019: Nieuwedieper Kevin Visser versloeg Patrick de Vries in de finale en daardoor blijft de grote beker weer in Den Helder. Kevin was dolblij met deze titel en zei later tegen de organisatie dat het als inwoner van Den Helder een enorme eer is om Marinestad Open te winnen.
Het toernooi begon met de koppels, een onderdeel van het toernooi dat in de beginjaren ‘erbij’ werd gedaan. Ondertussen is het koppeltoernooi van Marinestad Open uitgegroeid tot een erg sterk bezet toernooi, dat niet meer het ondergeschoven kindje is van het single-toernooi. Dat er sterke koppels zijn bewijzen Rick Vos en Melvin van Stralen, deze twee maten stonden voor de 3e (!) keer in de finale, wisten de vorige twee edities te winnen, maar verloren van (latere) winnaar Marinstad Open Richard Bruul en Kevin Visser.

Eindstanden MO 2019:

Winnaarsronde:
Singles:
 1. Kevin Visser
 2. Patrick de Vries
 3. Hinko Zijlstra
Koppels:
 1. Kevin Visser/Richard Bruul
 2. Melvin van Stralen/Rick Vos
 3. Sjoerd Stuiver/Sherwin Esase

Verliezersronde:
Singles:
 1. Jilke Alkema
 2. Giel van der Bij
 3. Leonie Jansen
Koppels:
 1. Dennis Lem/Erik Hermans
 2. Olga Laagland/Jilke Alkema
 3. Isla Eelman/Giel van der Bij

Meeste 180 gegooid: Edwin van der Duim (4)

Hoogste finish: 160 uitgegooid door Richard Bruul en Sjoerd Stuiver
Richard Bruul wint Marinestad Open 2018

Heldenaar Richard Bruul heeft op imposante wijze het darttoernooi Marinestad Open 2018 op zijn naam geschreven. Het druk bezochte toernooi werd in de vertrouwde Marine Onder Officieren Club (M.O.O.C.) gehouden. In de halve finale moest hij eerst zien te winnen van Sven Helvrich, om vervolgens in de finale Rick Vos af te troeven. En zodoende ging de prestigieuze titel naar de rasechte Heldenaar, en bleef de grote trofee voor het eerst in Den Helder. Winnaar van MO 2016 en 2017 Daniel Brouwer werd reeds door halve finalist Kevin Visser in de achtste finale uitgeschakeld en kon zodoende niet voor de derde keer de eindoverwinning naar zich toetrekken en de grote trofee definitief mee naar Lelystad nemen. Kevin Visser werd op zijn beurt door finalist Rick Vos uitgeschakeld.
Marinestad Open 2018 begon, zoals altijd, met het koppeltoernooi waar een verassend eindresultaat tot stand kwam. In de vorige editie won Melvin van Stralen en Rick Vos het koppeltoernooi, dus waren alle ogen dit jaar op hun gevestigd. Deze twee mannen konden goed met deze druk om gaan en mochten zich ook dit jaar tot winnaars kronen, een formidabel resultaat, omdat het koppeltoernooi -evenals het singletoernooi- een hele sterke bezetting had. Maar de grootste verassing was dat de Helderse dames Sandra Otgaar en Leonie Jansen konden doordringen tot de halve finales. Helaas verloren de dames deze van latere winnaar Melvin van Stralen en Rick Vos, maar toonden zich in de troostfinale als ware amazones en werd er gewonnen van Jeroen Samuels en Erik Hermans en zodoende een mooie 3e plaats behaalden.
We kunnen kijken naar een -wederom- geweldig toernooi, waar de organisatie top was, wedstrijdleider Mark van Velzen het toernooi in uitstekende banen heeft geleid, waar het barpersoneel keihard heeft gewerkt om alle dorstige kelen te vullen, waar de vrijwilligers de banen in de vroege en late uurtjes hebben opgebouwd en daarna weer hebben afgebroken. Met 47 koppels en 85 single-deelnemers behoorde Marinstad Open 2018 tot een van het drukst bezocht.
Eindstanden Marinestad Open 2018:
Singels winnaarsronde:
1. Richard Bruul
2. Rick Vos
3. Sven Helvrich
Singles verliezersronde:
1. Stanley Heins
2. Rodney Rietveld
3. Rodny van den Berg
Koppels winnaarsronde:
1. Melvin van Stralen en Rick Vos
2. Daniel Brouwer en Meindert de Boer
3. Sandra Otgaar en Leonie Jansen
Koppels verliezersronde:
1. Dennis Lem en John de Wolf
2. Stanley Heins en Remon Houwen
3. Wilfred Brandes en Bas Schoot
Meeste 180-ers: 3, Simon Nijkamp en John de Wolf.
Hoogste finish: 154, door Rodney Rietveld
Marinestad Open 2017

Op 15 april 2017 werd het jaarlijkse darttoernooi “Marinestad Open” -georganiseerd door Dartclub Bull’s Eye- weer gehouden. 
De Marine Onder Officieren Club (M.O.O.C.) te Den Helder was weer de locatie waar vele darters hun weg naar hadden gevonden.
 
De organisatie stond er, barpersoneel was er klaar voor, fotograaf had zijn beste lens meegenomen en de banen lager er keurig bij. Met 70 singles en 41 koppels ging het toernooi van start. Titelverdediger Daniël Brouwer was ook weer van de partij om zijn titel te proberen te prolongeren. Maar darters uit Den Helder waren zeer gebrand om de grote beker nu eens in Den Helder te houden, nog nooit won een Helderse darter de titel namelijk.
Om 13.15 uur gaf wedstrijdleider Mark van Velzen het startsein door de eerste koppels op te roepen hun partij te gaan spelen. Aangezien hier vele topkoppels bij zaten, beloofde dit een erg spannende strijd te worden. Uiteindelijk werd het dan ook een Helderse finale: Melvin van Stralen en Rick Vos namen het op tegen Dennis Lem en John de Wolf in de winnaarsronde. Laatstgenoemde koppel was op papier toch wel de favoriet, maar de jonge, hongerige Melvin en Rick waren de beste en pakten de titel in de koppels van Marinestad Open 2017. In de runners-up ronde waren Wilfred Brandes en Bas Schoot te sterk voor Bruce Kraak en Peter Visser.
Na een soepel verlopen koppel-toernooi begon om 16.00 uur het befaamde single-toernooi. Alle ogen waren gericht op Daniël Brouwer,
die in de editie van 2016 erg veel indruk gemaakt had. Cliff Oosten besloot op het laatste moment toch nog aan het single-toernooi mee te doen, maar goed ook, want dit Helderse talent stond gewoon in de finale tegen… Daniël Brouwer. Met een weergaloze 154-finish kwam Cliff op gelijke hoogte en was de spanning helemaal terug. Uiteindelijk was het Daniël, die daarna nog een 148-finish produceerde, die de partij naar zich toe trok en er met de titel weer vandoor ging. Voor het eerst in de historie van de Marinestad Open wordt de titel geprolongeerd.
Al met al was het een zeer geslaagd toernooi waar de organisatie zo vast als een huis stond, wedstrijdleider Mark van Velzen het toernooi tot in de puntjes geleid heeft, het barpersoneel niemand lang heeft hoeven laten wachten voor een drankje, de keuken erg lekker hapjes en eten gemaakt had, en fotograaf Willem Koenes vele mooie kiekjes gemaakt heeft. Maar vooral de darters zelf die zich gedragen hebben, zich aan de reglementen gehouden hebben, hebben ervoor gezorgd dat Marinestad Open 2017 een toernooi was dat te boek gaat als een top-toernooi, misschien wel aller tijden…! Op 14 april 2018 wordt het volgende Marinestad Open gehouden, zet dit maar meteen in jullie agenda!
Namens Dartclub Bull’s Eye wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor deze top-dag waar we nog lang van zullen nagenieten!                                                                                                           Daniel Brouwer
 
Ludo Corstjens, secretaris Dartclub Bull’s Eye
                                                                                                                                                                                                                      
Hieronder de eindstanden per onderdeel:
 
Winnaarsronde singles
1: Daniel Brouwer  (Almere-Stad, Flevoland.)
2: Cliff Oosten  (Den Helder)
3: Meindert de Boer (Urk)
 
Runners-up singles
1: Paul Veen    (Den Helder0
2: Mike van Dolderen (Den Helder)
3: Jan Wietse Punter (Sneek)
 
Winnaarsronde Koppels
1: Melvin van Stralen/Rick Vos  (Den Helder)
2: Dennis Lem/John de Wolf  (Den Helder)
3: Daniel Brouwer/Meindert de Boer  (Almere-Stad, Flevoland.)(Urk)
 
Runners-up Koppels
1: Wilfred Brandes/Bas Schoot  (Harlingen) 
2: Bruce Kraak/Peter visser   (Den Helder)
3: Mike van Dolderen/Wendel Kloof   (Den Helder)
 
Hoogste finish
Totaal aan 100+ finishes: 13
Cliff Oosten: 154 (in de finale)
Daniel Brouwer: 148 (in de finale)
 
Meeste 180-ers
Totaal gegooide 180-ers: 37
Daniel Brouwer: 5
 
 
 
Pijltjes gooien in Helderse marineclub
Bron http://www.noordhollandsdagblad.nl
Foto George Stoekenbroek
Bull’s Eye-bestuursleden Henk Loonstra en Bart uit de Bulten gooien alvast in op de wekelijkse clubavond in de MOOC.
DEN HELDER - Het is twee keer in het jaar dat dartsclub Bull’s Eye naar buiten treedt. Een keer in april, als het grote Marinestad Open wordt gehouden, en een keer in najaar als het kleinere Throwout-toernooi op de agenda staat. En in de andere weken vermaken de leden zich prima in de onderlinge competitie.
Door Robin Kaandorp - 22-12-2016, 22:54 (Update 22-12-2016, 22:54)

Dartsclub Bull’s Eye treedt tweemaal per jaar naar buiten en mikt vooral op gezelligheid
,,We hebben in het verleden wel in de Helderse competitie en diverse afzonderlijke leden ook wel in de DONHN (Noord-Hollandse bond, red.) gespeeld, maar inmiddels spelen we alleen nog intern”, vertelt bestuurslid Henk Loonstra. Dat gebeurt inmiddels al dertig jaar in de MOOC aan de Spoorstraat. De Marine Onderofficierenclub heeft een wat andere ambiance dan het gemiddelde dartscafé, maar de sfeervolle ruimte heeft flink wat voordelen, stelt Loonstra. ,,Voor zo’n groot toernooi als in april is dit ideaal en een tijdje geleden waren er bijvoorbeeld een paar scholieren die als opdracht van school drie avonden les wilden volgen. Die stuur je natuurlijk niet naar de kroeg, dus zij kwamen hier. Een is zelfs lid geworden.”
Er zijn nu zo’n 24 leden. Dat zijn er meer geweest. ,,Twintig jaar geleden werd het door de successen Raymond van Barneveld heel populair, toen zijn we flink gegroeid”, weet voorzitter Bart uit de Bulten. ,,Sindsdien gaat het een beetje met ups and downs. Als het weer een tijdje op tv is, neemt de belangstelling vaak wel weer toe.’’ Loonstra: ,,Door het varen zijn leden soms lang afwezig en mensen worden overgeplaatst. Al blijven zij dan soms even goed lid. Al is het alleen maar voor de feestavond.”
Een grote groep is bovendien heel trouw. Zoals inmiddels ook Ludo Corstjens. De geboren Limburger kwam acht jaar geleden naar Den Helder en is inmiddels al geruime tijd actief lid bij Bull’s Eye. Hij is bovendien de clubkampioen, de beste na een seizoen dat hier een kalenderjaar omhelst en dus net is afgelopen. ,,Al is dat bij ons niet zo heel belangrijk hoor. We spelen hier echt puur voor de gezelligheid. We zijn in het spel best fanatiek, maar er wordt hier op een avond vooral heel veel gelachen.”
Als onderdeel van de MOOC moeten leden wel een connectie met de marine hebben. ,,Al kunnen zij wel weer een introducé meenemen.” Maar zelfs binnen de zeemacht is een beetje meer bekendheid voor de vereniging geen overbodige luxe, vertelt Loonstra. ,,Het probleem is ook dat de MOOC een beetje het imago heeft van een sociëteit voor oudere mensen, maar wij zijn daar binnen juist de verjongende club. Al komt de aanwas die er is vooral uit dertigplussers.
Zo nu en dan wordt er wel ’buiten de deur’ gedart. ,,We hebben bijvoorbeeld een uitwisseling met Harlingen. Dat is altijd een mooi strijdje, maar het is vooral oer- en oergezellig. Eén groot feest.”
Daarnaast was Bull’s Eye een paar jaar geleden betrokken bij een buurthuizencompetitie. ,,Maar dat is helaas een beetje doodgebloed.”
Hoe anders is dat met het paradepaardje in april. ,,Het toernooi in oktober, dat in eerste instantie Tryout-toernooi heette, is vooral om te zien wat we in april beter kunnen doen. Maar het Marinestad Open is sinds de start vijf jaar geleden een succes”, weet Loonstra. ,,We hebben gelukkig snel een heel goede naam opgebouwd wat organisatie betreft en dat wordt doorverteld.”


Daniel Brouwer wint Marinestad Open 2016. 

Op zaterdag 16 april 2016 is het Marinestad Open gehouden in de M.O.O.C. te Den Helder. Het toernooi is een van de grootste dart-toernooien van Den Helder en omgeving, waar inmiddels darters uit heel Nederland naar toe komen. De winnaars van de editie 2014 (Peter Klein-Rotterdam) en 2015 (Anoop Ramdajal-Rotterdam) waren ook van de partij, evenals vele andere toppers. Met 50 koppels en bijna 90 single-inschrijvingen beloofde het een mooi toernooi te worden. Uiteindelijk was het ook een mooi en spannend toernooi waar records zijn gebroken. Maar liefs 46 keer is de maximale score van 180 gegooid en is 156 als hoogste finish uitgegooid. De meeste 180-ers kwamen op naam van de winnaar Marinestad Open 2016: Daniel Brouwer uit Almere. Daniel gooide maar liefst 7X 180. Peter Klein, winnaar editie 2014, gooide 156 uit. In een zinderende finale van zeer hoog niveau werd de winnaar van 2015, Anoop Ramdajal, van zijn troon gestoten en nam Daniel de grote wisselbeker mee naar Almere. Anoop Ramdajal ging echter niet met lege handen naar huis, met zijn maat Peter Klein won hij het koppel-toernooi waarin zij Sjors Kolvers (Hoorn) en Roemer Mooijman (Zwaag) versloegen in een erg spannende finale.
Marinestad Open 2016 stond in het teken van “Make A Memory”. Een belangeloze organisatie die foto’s maakt van kinderen die levenloos geboren worden of terminaal ziek zijn. Deze foto’s worden op een professionele manier gemaakt door professionele fotografen om de ouders een mooie herinnering van hun kind te geven. Dartclub Bull’s Eye, organisator van Marinestad Open, riep de darters op om te doneren aan deze stichting. In de collectebus werd dan ook gul gedoneerd en konden we aan Jeffrey en Marleen een goed gevulde collectebus overhandigen die zij aan Make A Memory zouden doneren. 
Winnaars Marinestad Open 2016:

Winnaarsronde:

Singles: 
1. Daniel Brouwer (Almere),  
2 Anoop Ramdajal (Rotterdam), 
3. Sjors Kolver (Hoorn).

Runners-up:
Singles: 
1. Jona Jacobs (Den Helder), 
2. Robbert van Dorst (Den Helder), 
3. Sandra Otgaar (Den Helder.

Koppels: 
1. Anoop Ramdajal en Peter Klein (beide Rotterdam), 
2. Sjors Kolvers (Hoorn) en Roemer Mooijman (Zwaag), 
3. Dennis Lem en John de Wolf (beide Den Helder).

Runners-up:
1. Daniel Brouwer (Almere) en Melvin Fokker (Hilversum), 
2. Roland Vader (Den Helder) en Casper Akkerman (De Koog), 
3. Remon Houwen en Edwin van Duim (beide Den Helder).

Anoop Ramdajal domineert Marinestad Open


Anoop Ramdajal domineert Marinestad Open (aangeleverde foto).  Den Helder- Afgelopen zaterdag werd in de Marine Onderofficiëren Club te Den Helder het derde Marinestad Open Dartstoernooi georganiseerd door Dartclub Bull’s Eye, met ondersteuning van Mulder Beheer en Trendy’s Kapsalon. Ruim 70 darters uit Noord Holland, maar ook uit de omgeving van Almere en Rotterdam, streden in een koppels- en singeltoernooi om de prijzen.

De dag begon met 36 koppels die allen hun best deden om de finale te bereiken. Voor de halve finale van het koppeltoernooi kwalificeerde zich drie Helderse koppels en een koppel uit Rotterdam. In een Helders onderonsje wisten Jeroen Samuels en Erik Hermans zich in een zeer spannende partij te plaatsen voor de finale ten koste van Jeffrey de Keijzer en Brandon Zonneveld, 4-3. In de andere halve finale waren de Rotterdammers Anoop Ramdajal en Peter Klein veel te sterk voor Bart den Ouden en Richard Bruul. Zij wonnen deze partij met 4-0.

De finale werd een waar dartsspektakel. Veel andere dartswedstrijden werden stilgelegd om te kunnen kijken naar de eindstrijd. In een kwalitatief hoge wedstrijd ging het gelijk op tot 2-2. Daarna namen de Nieuwediepers Samuels en Hermans het initiatief en liepen uit tot een 4-2 voorsprong. Echter lieten de Rotterdammers zien dat ze over veerkracht beschikten. Ze kwamen terug tot 4-4 en uiteindelijk wisten Ramdajal en Klein de titel te veroveren in het koppeltoernooi. De derde plek ging naar Jeffrey de Keijzer en Brandon Zonneveld.

Singles
Na het koppeltoernooi was het tijd voor de singles. 64 singles gingen strijden om de grote wisselbeker en de titel van het Marinestad Open. Het koppeltoernooi was een goede voorspelling van het singeltoernooi, aangezien drie van de vier halve finalisten ook in de finale van het koppeltoernooi hadden gestaan. De halve finales stonden allebei in het teken van Den Helder tegen Rotterdam.

In de eerste halve finale stond Jeroen Samuels tegen over Peter Klein. Klein had vorig jaar de titel op zijn naam geschreven en wilde graag zijn titel verdedigen. Echter bleek de Samuels te sterk voor de Rotterdammer. In de andere finale wist juist de Rotterdammer te winnen. Anoop Ramdajal plaatste zich, net als eerder die dag voor de koppels, voor de finale van de singles. In een spannende wedstrijd werd Arjen Lont verslagen.

Groepsfoto Marinestad Open Dartstoernooi (aangeleverde foto).Den Helder – Rotterdam
Daardoor had het toernooi weer twee Den Helder – Rotterdam wedstrijden. Als eerst mochten Klein en Lont het gaan uitvechten om de derde plaats. In een bij vlagen slordige wedstrijd wist Lont, gesteund door de toeschouwers, titelhouder Klein te verslaan met 4-0. Anoop Ramdajal en Jeroen Samuels mochten bepalen wie de derde titelhouder van het Marinestad Open zou worden, nadat zij eerder al tegenover elkaar hadden gestaan in de finale van het koppeltoernooi.

De wedstrijd begon wat zenuwachtig en beide heren haalden niet het niveau van de eerdere finale. Na een 1-1 tussen stand liep Ramdajal uit naar een 3-1 voorsprong. Samuels leek te zijn verslagen, maar wist zijn knap terug te vechten tot 3-3. In de zevende leg wist Ramdajal met een 109 finish de strijdlust van Samuels te breken en besliste in de volgende leg de wedstrijd met 5-3. Hierdoor is Ramdajal na Marco Smit en Peter Klein de derde Rotterdammer die beslag weet te leggen op de titel van het Marinestad Open.Darten: Topsport of kroegsport?


Topsport of kroegsport? De een volgt met toegeknepen billen de verrichtingen, weet alle checkoutpercentages en kent de route richting de beslissende dubbel; de ander ziet twee niet bepaald afgetrainde lieden argeloos wat pijltjes in een bord gooien. Topsport in optima forma of zomeravondvertier op een camping, maar dan anders?


Waarom de ene sport wel voor vol wordt aangezien en de andere niet is mij een raadsel. Uiteraard heeft dat te maken met onder andere persoonlijke voorkeur en wellicht ook media-aandacht, maar bij darten lijkt er geen tussenweg te zijn. You love it, or you hate it.


Op dit moment is het aantal liefhebbers simpelweg nog altijd ver in de minderheid. Dat darten bijvoorbeeld nog geen olympische sport is, is wat dat betreft alleszeggend. Touwtje klimmen, mountainbiken, surfen, ja zelfs poëzie en poedel scheren waren ooit olympisch. En ons aller Anky van Grunsven wordt nota bene gezien als een van ‘s lands meest succesvolle olympiërs, terwijl elk weldenkend mens toch niet vol kan houden dat iemand die haar paarden als een dronken zeeman laat bewegen in een zandbak aan topsport doet?


Heeft het dan met historie te maken? Ook niet. Volgens de overlevering is de dartsport namelijk in Engeland ontstaan tijdens de heerschappij van Henry VIII, ruim drie eeuwen eerder dan bijvoorbeeld tennis dat wél aanzien geniet. Daardoor kunnen Jantjes Middelmaten als Raemon Sluiter, die ooit 46e stond op de wereldranglijst – in voetbaltermen: een modale eerstedivisiespeler derhalve – ruim 1,7 miljoen euro bij elkaar slaan. Het zij de beste man gegund, maar Sluiter bestempelen als topsporter is natuurlijk net een brug te ver.


Imago dan? Zou kunnen. Darten is immers van oudsher een kroegsport, verbonden met bier en vertier. Dat beeld is echter van ver vervlogen tijden. Toppers als 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen trainen vele uren per dag en zijn van een dusdanig niveau dat ze zich in een reeks wedstrijden niet als een kleuter in de hoek laten zetten door de eerste de beste nieuwkomer. Iets wat in het schaatsen, naast voetbal toch één van de meest populaire sporten in Nederland, wel kan zoals shorttrackster Jorien ter Mors recentelijk bewees op het NK allround.

Iemand die in de buurt van Taylor, Barney of Mighty Mike wil komen zal op zijn minst een paar dartpijlen vanaf twee meter zevenendertig in een vakje van twee vierkante centimeter moeten kunnen gooien. En dat een uur lang.


Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 2-01-13 11:40. Bron http://www.hetstreekblad.nlDarten een onderdeel van de Olympische Spelen in Rio 2016.

Welke reden zijn er nodig om darten als olympische sport te krijgen op de spelen in Rio 2016, 
Grote namen zoals Adrian Lewis en Phil Taylor zien het helemaal zitten.  Organisatie's zoals Ladbrokes voeren hier campanje voor. 
Ook Adrian Lewis deed zijn zegje: De dartsport is al een eind op weg in een relatief korte tijd en miljoenen mensen over de gehele wereld genieten ervan. Het zou gepast zijn als de toenemende populariteit op het hoogste podium beloond kan worden. Ik kan geen andere sport bedenken die deze erkenning waard is. Hopelijk zullen de toorts en de petitie de campagne versterken en de bal aan het rollen brengen. Er is nog een lange weg te gaan, maar er is geen reden waarom deze sport niet opgenomen kan worden in de Olympische spelen.( bron http://www.dartfreakz.nl)

Marinestad Open is weer Thuis
Terug naar de inhoud